21. februar 2016 Af Tjøs 0

Æg på hjernen

Ja, jeg har vist fået æg på hjernen.. Hvert fald mine omgivelser er ved at være træt af at høre om mine hæklede æg. Men det begyndte med at jeg havde set nogle flerfarvede påskeæg på Pinterest for et stykke tid siden, men kunne ikke finde opskriften.

Mikrofiberæg

De var nu også beregnet til at hækle omkring et styropor æg, fordi der ville komme en del huller i mønsteret. Og da det jo ikke altid lige man har styropor æg på lager, besluttede jeg selv at designe en ægge opskrift til et flerfarvet æg der kan fyldes med vat/bamsefyld i stedet. Så det har jeg nu brugt mange timer på. Flere end jeg havde forventet. Men stolt kan jeg nu præsentere mit farverige påskeæg uden huller.

Har du så lyst til den nemme løsning, bare at købe dem færdige, finder du dem i SHOPPEN. Men er du mere til selv at hækle dem, har jeg også lavet en rimelig nem OPSKRIFT, som også kan findes i shoppen. Der følger et forslag til farveskift med, hvor jeg har brugt 4 påskefarver, men når du har styr på omgangene, er det sjovt at lege med farverne og sætte dem sammen, så  de passer lige til din personlige smag og indretning.

Det er utroligt, hvor forskellige de kan falde ud, efter hvilket garn og farver du vælger. Mine orange/grønne æg er hæklet i mikrofiber garn på nål 3,5 mm.

Jeg har også prøvet at hækle det i 6 forskellige, lilla nuancer i bomuld på nål 2,5 mm. Så blev æggene 2 cm mindre og ser helt anderledes ud.