10. marts 2016 Af Tjøs 0

Garnrester og nålepuder med fyld

2016-03-10 14.18.22De sidste dage har alt jeg har tænkt drejet sig om hvordan jeg dog kan udnytte alle mine små stumper af garn. Bomuld og uld og alt med banderole er sorteret fra, og står nu tilbage med en masse små nøgler ukendt garn i underlige farver og tykkelser. Nu har jeg det bare sådan at jeg kan ikke smide garn ud. Det er en dødssynd i min verden at smide garn ud. Så et eller andet må det da kunne bruges til.

Jeg har været ude i at hækle en taske i 8 forskellige stumper, men det blev da grimmere end grimt! så det er forkastet igen og har gået og grublet over det længe… Men så fik jeg set nogle søde nålepuder af Funcinetto og tænkte det var da en rigtig god måde at få brugt sine stumper på. Jeg ville ikke lave nogle magen til hendes.. på tværs som jeg altid skal være… men faldt i stedet over denne opskrift med hvide margueritter.

Jeg har allerede en hæklet nålepude.. den er så falmet og grim, at jeg ikke engang vil vise den her så trængte jo også til en ny. Desuden er den gamle, rigtig dum at stikke nåle i. Den er fyldt med pladevat, jeg har revet i små stykker, så måtte lige undersøge hvad man ellers kan fylde i. Jeg fandt at sand, savsmuld og andre meget finkornede ting var det optimale, men da jeg afskyer at sy og det ville være nødvendigt med en syet pose indeni, for at det ikke drysser ud, måtte jeg tage et andet valg.

2016-03-10 14.54.21Jeg endte mellem 2 muligheder, jeg lige havde ved hånden.
Den bløde bamsefyld købt hos Elfrida på gågaden i Kalundborg og den billige version af afklippede garnstumper fra andre projekter. Har også hørt om man kan bruge uld, kapok og andre naturmaterialer, men nu var det ikke noget jeg lige havde ved hånden.

I denne pude er der bamsefyld og jeg er imponeret over hvor let, nålene går i uden at møde modstand, som min gamle pude med pladevat-rester. Men skal da lige prøve en version med garn rester også. For har læst mig til at polyesterfyldet (bamsefyld) kan gøre nålene sløve. Om det er rigtigt aner jeg ikke. Mine nåle bliver alligevel aldrig brugt til syning i stof.

Af den grund må jeg lige afprøve garnstumperne som fyld, selvom jeg allerede nu tvivler på det kan slå bamsefyldet. Men det er jo rart hvis man også kunne udnytte sit afklip til noget fornuftigt! Der kommer en kort opdatering når det også er testet 🙂