Menu

International hækle måned

4 Comments

Ravelry bliver marts måned hvert år, fejret som international hækle måned. I den forbindelse sker der en masse events især i USA men også online. Mange bloggere og butikker har ekstra gode tilbud i anledningen. Jeg ved jeg er lidt sent ude med at skrive om det, nu vi er i sidste halvdel af marts og de nok mest er påsken der fylder disse dage.

Men fordi jeg deltog i en Mystery Crochet-along, (forkortet MCAL) ville jeg vente med at vise billeder af det færdige resultat indtil hele opskriften er offentliggjort.

Hvis du ikke ved hvad en MCAL er, kan jeg kort forklare at det er en hækleopskrift der bliver offentliggjort bid for bid. Når man begynder på dag 1 eller uge 1 aner man ikke hvad man skal hækle andet end hvor meget garn du skal bruge og hvad temaet er. Man hækler samtidigt med andre og tager løbende billeder man deler med hinanden i grupper dedikeret til den valgte MCAL og kan så kun gætte hvad det ender som.2016-03-22 15.58.14

Jeg faldt over forummet på ravelry, der fejrer denne måned, da jeg for tiden er kørt træt i facebook grupper om hækling der tit kører i ring efter min mening og savnede lidt udfordring. Vidste kun det var en amigurumi, men glemte da lige at læse hvor meget garn jeg skulle bruge, så nåede at løbe tør for garn hele 4 gange og måtte grave i gemmerne efter røde garnrester. Resultatet er en en kæmpe, rød drage i 4 nuancer af rød, til min store fortrydelse. Det irriterer mit øje at man kan se farveforskellene hvor jeg løb tør for garn. Desuden skulle jeg have brugt en nålestørrelse mindre, for flere steder er hullerne så store at man kan skimte det hvide fyld.

Derfor er den ikke kommet til salg i shoppen.. den er solgt på facebook i en 1-kr auktion, da jeg ikke vil stå inde for en så dårlig en udførelse. Der blev jeg så meget klogere.. for dragen hedder “Toothless” eller tandløs på dansk fra filmen “Sådan træner du din drage”. Den kendte jeg så ikke lige i forvejen, da min søn på 16 er vokset fra den slags film… og så er man jo ikke lige opdateret på andet end Marvel og Action (GAAAB-suk…)

2016-03-23 12.24.192016-03-23 12.24.50

Tags: , ,

4 tanker om “International hækle måned”

 1. Annette siger:

  Min søn har forelsket sig i din smukke drage, har du en opskrift på den?

  1. Tjøs siger:

   Ja, det er da en fejl at jeg ikke har fået et link med, efter den blev færdig. Så det kommer her: http://www.ravelry.com/patterns/library/toothless-7

 2. maria siger:

  hej kan man få opskriftn på dansk

  1. Tjøs siger:

   Nej, det tror jeg ikke. Men det er heller ikke så svært at hækle efter engelske opskrifter. Der er masser af hækleordbøger på nettet, så du kan oversætte forkortelserne. Jeg synes det er et forsøg værd at lære det. Der åbner sig så mange nye muligheder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *